Verberg deze melding
Om u beter van dienst te zijn maakt il-logistiek.nl gebruik van cookies.
Bezig met laden, een moment geduld a.u.b...

U heeft een vraag?


Wij geven antwoord!

Hieronder worden de meest gestelde vragen beantwoord. Wordt uw vraag niet beantwoord? Stuur dan uw vraag via het contactformulier op de contactpagina.

1. Hoe snel kan de koerier komen laden?

De koeriers van I&L Logistiek kunnen binnen één uur in héél Nederland komen laden. U kunt boeken per email, per telefoon, maar het kan ook eenvoudig en sne via het online boekingsformulier.

2. Op welke temperatuur kan mijn zending vervoerd worden?

Bij snel- en koeltransporten kan elke gewenste temperatuur tussen de -30 en +30 graden aangehouden worden. In het distributienetwerk kunt u uw goederen verzenden op -20, +1 en ‘ongekoeld’. Wij kunnen dus vriezen, koelen en verwarmen! 

3. Worden pallets en emballage altijd geruild?

Nee, pallets en emballage worden standaard niet geruild. Mocht u toch uw pallets willen laten ruilen, dan dient u dit expliciet in uw opdrachtbevestiging te vermelden.

4. Krijg ik een bericht als mijn zending is afgeleverd?

Ja, wanneer de zending is afgeleverd krijgt u direct per email een ontvangstbevestiging met de aflevertijd en de naam van de ontvanger. Binnen 48 uur ontvangt u het ritdocument.

5. Kan ik mijn orders ook online plaatsen?

Ja, dat kan! U kunt uw inloggegevens opvragen bij de webbeheerder. In de klantmodule kunt u uw klantgegevens bijwerken, ritten boeken en ritdocumenten downloaden van reeds uitgevoerde ritten. Het vormt uw eigen online database van zendingen bij I&L Logistiek! Boekingen voor het distributienetwerk dienen maximaal 24 uur van tevoren worden aangemeld.

6. Ik wil mijn zending wijzigen. Kan dat?

Ja, u kunt uw zending ten alle tijden wijzigen, zelfs tot op het moment van uitvoering. Neem daarvoor direct contact op met de planning. Het planteam kan u exact vertellen of er eventuele gevolgen zijn voor de kosten van de zending.

7. Hoe dien ik mijn goederen te verpakken?

U kunt uw zending op verschillende manieren verpakken, afhankelijk van uw product. Onverpakte levensmiddelen moeten ten minste worden omgepakt in een krat of doos. Reguliere verpakkingsmethoden zijn kratten, dozen, kisten, pallets. Deugdelijke verpakking is van essentieel belang voor de verzekering van uw zending. Vraag eventueel advies via onze planning.

8. Onder welke voorwaarden wordt mijn zending verzonden?

Hier kunt u onze algemene voorwaarden voor de verschillende diensten vinden.

9. Is mijn zending verzekerd?

Uw zending is standaard verzekerd volgens de A.V.C. Dit houdt in dat uw goederen voor maximaal € 3,40 per kilogram verzekerd zijn. Wilt u uw goederen voor een hoger bedrag verzekeren? Vraag dan de actuele tarieven aan via de planning. Lees hier meer over de voorwaarden

10. Hoe kan ik betalen bij I&L Logistiek?

Betalingen vinden plaats op basis van 30-dagen-factuur. Netwerkleveringen vinden plaats op basis van 10-dagen-automatische-incasso. Wanneer u een nieuwe klant bent maken wij een account aan. Wij hebben hiervoor uw factuurgegevens, KVK-nummer, BTW-nummer en contactgegevens nodig. Op basis van een kredietwaardigheidscheck behouden wij ons het recht voor om een klant te vragen vooraf te betalen. 

11. Regelt I&L Logistiek ook douanedocumentatie?

De verzender van de goederen dient normaliter zorg te dragen voor douanedocumentatie. Op aanvraag kan I&L Logistiek dit ook voor u verzorgen. Via de planning kunt u de mogelijkheden en tarieven aanvragen.

12. Ik zie het antwoord op mijn transportvraag niet op jullie website. Wat nu?

Geen zorgen. I&L Logistiek is flexibel en creatief. Neem contact met ons op en wij denken graag met u mee om een gepaste oplossing te vinden voor uw transportvraag. Indien het antwoord niet binnen ons eigen bedrijf ligt, gaan we graag voor u op zoek bij onze collega's!

Nieuws

Simacan Control Tower voor I&L Logistiek I&L Logistiek gaat als MKB-vervoerder zelfstandig ...
Wij zijn op zoek naar goede distributiechauffeurs die voor onze klant Technische Unie een vaste ei...

Onze belangrijkste diensten

I&L SNELTRANSPORT

Nationaal en internationaal sneltransport. Hoogwaardige dienstverlening, 24-uurs bereikbaarheid, snelheid en kwaliteit. High-Service Dedicated. Binnen één uur in héél Nederland op locatie.

I&L KOELKOERIER

Dé koelkoerier voor koeltransport door héél Nederland. Binnen één uur op locatie. Geheel volgens HACCP geconditioneerd, van +30°C tot -30°C. Al koelkoerier sinds 1995! 

DISTRIBUTIENETWERK

24u / 48u / 5 werkdagen koel-, vries- en standaard distributie door Nederland en Belgie. Fijnmazig, kleinschalig. Van krat tot halve pallet. Vaste tarieven. B2B en B2C. Ook projectlogistiek.

LANDELIJKE COÍRDINATIE

Maakt u gebruik van verschillende koeriers door het land? I&L Logistiek voert de regie over al deze koeriers. Eén aanspreekpunt voor al uw koeriersdiensten. Ook geconditioneerd met I&L Koelkoerier.