Verberg deze melding
Om u beter van dienst te zijn maakt il-logistiek.nl gebruik van cookies.
Bezig met laden, een moment geduld a.u.b...

I&L Logistiek. Sinds 1995 badge

Professionals in Logistiek!

Eigenlijk zijn we een heel bijzonder bedrijf. I&L Logistiek startte in 1995 als I&L Chauffeursdiensten. We leverde chauffeurs met en zonder auto. Al snel kwam de vraag naar een betrouwbare koeriersdienst, waardoor de eerste bedrijfswagen aangeschaft werd. Toen de stap gemaakt werd naar een koelauto, werd de basis gelegd van I&L Koelkoerier. De organisatie is erg flexibel en past zich aan op de huidige markt. Door de organisatie en de dienstverlening telkens aan te passen op de actuele vraag vanuit de markt en door kwaliteit daarbij als basisprincipe te hanteren, heeft I&L Logistiek kunnen groeien tot de unieke organisatie die zij nu is. We hebben een uitgebreid wagenpark, intelligente dienstverlening en vriendelijke medewerkers zien wij de vraag naar onze diensten nog steeds groeien.

Hoewel zendingen onderling veel op elkaar kunnen lijken, verdienen ze allemaal dezelfde aandacht. Echter, voor u als klant is uw zending het allerbelangrijkst. De medewerkers van I&L Logistiek hebben daar oog voor en geven uw zending de aandacht die ze verdienen. Onze flexibele organisatie is er op gericht om de meest complexe zendingen van onwaarschijnlijke uitdaging om te buigen tot een realistisch uitvoerbare praktijk. Dáár ligt voor ons de uitdaging!

Duurzame dienstverlening
I&L Logistiek is zich bewust van haar maatschappelijke rol als transporteur. Door proactief te handelen op het gebied van duurzaam en maatschappelijk ondernemen doen wij er alles aan om de CO2-uitstoot te beperken. Al onze wagens hebben bijvoorbeeld roetfilters, een deel ervan rijdt op alternatieve brandstof (aardgas) en het merendeel voldoet aan de Euro-5/6-norm. Maar we gaan verder. We proberen de beladingsgraad van de wagens te optimaliseren, 'lege kilometers' te vermijden maar houden bijvoorbeeld ook rekening bij de inkoop bij onze leveranciers.

Kwalitatieve logistiek
De basis van ons handelen wordt bepaald door de wensen van onze opdrachtgevers en de eisen die aan een bepaald type transport of opslag worden gesteld. Elke soort van transport en opslag kent zijn specifieke eisen en is door I&L Logistiek gedefinieerd (zie onderstaand schema). Binnen elke soort zijn er niet alleen richtlijnen, maar ook procedures vastgelegd. Deze worden extern gecontroleerd. I&L Logistiek beschikt over HACCP-certificatie en het Keurmerk Transport en Logistiek Nederland. Medewerkers handelen op basis van gezond verstand en denken daarom graag met u mee. Ze beschikken over jarenlange praktijkervaring met geconditioneerde logistiek.

Flexibele diensten
24 uur per dag, 7 dagen per week kunnen opdrachtgevers een beroep doen op I&L Logistiek. Het dienstenaanbod is veelzijdig, waardoor u met al uw transporten bij ons aan het juiste adres bent.

Specialisatie
Het is onmogelijk om gelijktijdig overal specialist in te zijn. I&L Logistiek is specialist in de kleinschalige, fijnmazige logistiek. Wij richten ons dan ook niet op volle palletvrachten, maar vooral op alle zendingen die nét wat meer aandacht vereisen. Dat kan omdat het een nalevering betreft, of omdat er bij het lossen allerlei handelingen verricht moeten worden. Deze kleinschalige en fijnmazige logistiek kunnen wij ook groot aanpakken: in één dag 10.000 (gekoelde) zendingen? Geen probleem.

Nieuws

Simacan Control Tower voor I&L Logistiek I&L Logistiek gaat als MKB-vervoerder zelfstandig ...
Wij zijn op zoek naar goede distributiechauffeurs die voor onze klant Technische Unie een vaste ei...

Onze belangrijkste diensten

I&L SNELTRANSPORT

Nationaal en internationaal sneltransport. Hoogwaardige dienstverlening, 24-uurs bereikbaarheid, snelheid en kwaliteit. High-Service Dedicated. Binnen één uur in héél Nederland op locatie.

I&L KOELKOERIER

Dé koelkoerier voor koeltransport door héél Nederland. Binnen één uur op locatie. Geheel volgens HACCP geconditioneerd, van +30°C tot -30°C. Al koelkoerier sinds 1995! 

DISTRIBUTIENETWERK

24u / 48u / 5 werkdagen koel-, vries- en standaard distributie door Nederland en Belgie. Fijnmazig, kleinschalig. Van krat tot halve pallet. Vaste tarieven. B2B en B2C. Ook projectlogistiek.

LANDELIJKE COÍRDINATIE

Maakt u gebruik van verschillende koeriers door het land? I&L Logistiek voert de regie over al deze koeriers. Eén aanspreekpunt voor al uw koeriersdiensten. Ook geconditioneerd met I&L Koelkoerier.