Case 3: Last minute rescue

In paniek werden we gebeld: ‘ik moet eind deze week aan 2.000 consumenten een pakket met gekoelde testproducten hebben geleverd, maar ik heb helemaal niet nagedacht over de logistiek!’. De klant was bij ons meteen aan het juiste adres. Een combinatie van sneltransport, opslag, inpakwerkzaamheden en fijnmazige, gekoelde distributie was hierbij de oplossing.

Nog dezelfde middag reed onze vrachtwagen naar de fabrikant om de testproducten te laden. Tegelijkertijd werd de spoedbestelling verpakkingsmateriaal afgehaald bij onze leverancier. De volgende ochtend stond er een team inpakkers klaar om de producten te verpakken, te voorzien van een etiket en een begeleidend schrijven. Ondertussen ging de planning aan de slag met het adressenbestand en creëerden zij daaruit een geoptimaliseerde distributieplanning. Met een druk op de knop werden de consumenten op de hoogte gesteld van de geplande levertijd van hun producten. Nog dezelfde middag reden de bestelbussen het land in om de pakketjes af te leveren.

Bijzonder daarbij is dat we gebruik maakten van hubs in het land. Enkele bestelbussen gingen op pad met een extra voorraad producten. Hun eerste afleveradres was de regionale hub, waar een deel van de voorraad uit de bus gelost werd. Vanaf die hubs reden de collega vervoerders met hun eigen bussen de routes, wat een flink aantal lege kilometers en dus kosten scheelde. Aan het einde van de dag konden we vol trots een lijst met namen en handtekeningen doorsturen aan de klant. Binnen 24 uur maakten we de onmogelijke logistieke operatie toch mogelijk. En zo redde onze klant, zijn relatie met zijn klant. Over ketenverantwoordelijkheid gesproken.

Inmiddels zijn we de vaste distributiepartner voor deze klant. Maandelijks geven we uitvoering aan de distributie van dit soort zendingen aan consumenten. In de meeste gevallen zijn ze gelukkig wel wat eerder bekend. 

Wij zijn professionals in bijzondere logistiek.

© I & L Logistiek - Elke opdracht is bijzonder. Volledige ontzorging van aanvraag tot factuur.