Case 4: Out of ingredients

Zo nu en dan komt er een aanvraag voorbij die ons logistieke hart doet vervullen met vreugde. Hoewel de klant soms in totale paniek is, zien wij al gauw mogelijkheden tot een goede oplossing en kunnen we de klant geruststellen.

De levensmiddelenfabriek lag stil: ‘out of ingredients’ gaf de productiemeester door. De batch halffabrikaat kon niet voltooid worden en zou als verloren beschouwd moeten worden, alsdus de productieplanner. De logistieke afdeling ging zich ermee bemoeien en en legde bij ons de vraag neer om binnen 12 uur ingrediënten op te halen uit Oost-Duitsland. Van dit soort opdrachten krijgen wij een kick. Een onmogelijke opdracht als we nog vanuit Nederland zouden moeten vertrekken.

Onze planningsafdeling ging meteen aan de slag en zette wat lijntjes uit in het internationale netwerk. Binnen een kwartier konden we aan de klant de invulling van de opdracht terugkoppelen. Nadat er door de klant akkoord gegeven werd op het tarief, werden de ingrediënten al binnen een uur opgehaald door een collega in Oost-Duitsland. Nog geen 9 uur na melding draaide de fabriek weer op volle toeren en bleek het halffabricaat niet verloren gegaan te zijn. Door specialistische kennis van onze planners wisten zij direct een oplossing te vinden voor deze spoedopdracht.

Hebben reguliere vervoerders geen oplossing? Dan komen wij graag in actie. Wij zijn professionals in bijzondere logistiek.

© I & L Logistiek - Elke opdracht is bijzonder. Volledige ontzorging van aanvraag tot factuur.