Pharmacy logistics

Farmaceutisch transport volgens GDP

Bij het transport van medicijnen, vaccins en farmaceutische producten komt heel wat kijken. Op het gebied van temperatuurbeheersing, -bewaking en -alarmering, maar ook hygiëne en procedures bijvoorbeeld. De Good Distribution Practices, de GDP-richtlijnen voor correcte ketenbehandeling van medicijnen, vormen het kader waarin we onze activiteiten uitvoeren. Daarin staat productveiligheid steeds centraal en borgen we dat de medicijnen onder de juiste condities op de juiste plaats worden bezorgd. Aspecten zoals documentenstroom, opleiding en scholing van personeel, temperatuurbeheersing zijn daarbij van belang. Met betrekking tot ontvangst, vervoer, opslag en handling van de farmaceutische producten, medicijnen en vaccins zijn er specifieke procedures opgesteld met als doel om de productveiligheid en de werking van de medicatie te borgen. Daarnaast staat veiligheid voorop, zodat medicatie nooit in verkeerde handen kan vallen en misbruik wordt voorkomen. 

I&L logistiek is dé specialistische partner voor transport en distributie van medicijnen, vaccins en farmaceutische producten. I&L Logistiek beschikt over bestelauto’s, -bussen en vrachtwagens die bijzonder geschikt zijn voor het vervoer van medische goederen en farmaceutische artikelen. De voertuigen zijn voorzien van meerdere temperatuursensoren die zijn aangesloten op een Control Tower die een alarm geeft indien de normtemperatuur wordt overschreden. Daarmee borgen we de vervoerstemperatuur en de productveiligheid tijdens het transport en de opslag. 

Onze opdrachtgevers zijn bijvoorbeeld productiebedrijven, medische groothandels, apothekers, ziekenhuizen, internationale farmaceutische concerns, smaak- en geurstofproducenten en zelfs bedrijven in de petrochemische industrie. We leveren business-to-business, maar ook steeds meer direct aan de consument. Ons uitstekende logistieke netwerk met gekwalificeerde bezorgers stellen ons in staat om de perfecte aflevering te bieden. 

Interesse in de mogelijkheden? Neem contact met ons op. 

Vul het formulier in voor een offerte op maat

© I & L Logistiek - Elke opdracht is bijzonder. Volledige ontzorging van aanvraag tot factuur.