I&L - CITY

Slimme, duurzame stadslogistiek

Binnenstedelijke distributie via I&L CITY: slimme, efficiĆ«nte stadslogistiek. 

Binnen nu en twee jaar gaat de wereld van de binnenstedelijke logistiek er compleet anders uitzien. We bestellen steeds meer online en wennen aan het feit dat alles rechtstreeks bij ons in huis wordt afgeleverd. 

Doorontwikkeling distributienetwerk
I&L Logistiek heeft in 2009 haar eigen distributienetwerk opgericht, waarbij gekoelde- en diepvriesleveringen direct bij het eindadres wordt afgeleverd. Door zendingen slim te combineren, bijvoorbeeld met koeriersdiensten die net even wat meer aandacht verlangen, ontstond er zo een uitgebreid en betrouwbaar levernetwerk waarin kwaliteit van dienstverlening steeds hoogste prioriteit heeft.

Stadshub Tilburg / Noord-Brabant
Via onze I&L CITY-hub met 3-temperaturen in Tilburg kunnen wij bestelbussen en trailers ontvangen die hun goederen voor de binnenstad  lossen in ons distributiecentrum. Op vaste tijden vervoeren wij de goederen vervolgens de binnenstad in. Het stroomlijnen van verschillende goederenstromen leidt tot een reductie van uitstoot doordat er minder voertuigen worden ingezet, een verhoging van de beladingsgraad en tot een betere inzet van mens en milieu.

I&L CITY: de agenda tot 2025
Nu is het tijd voor de volgende stap naar een slimmere, schonere en duurzamere logistieke oplossing. In de komende jaren ontwikkelt I&L Logistiek haar concept voor fijnmazige stadsdistributie verder uit. Daarbij maken we onderscheid tussen verschillende fases; elektrificatie van het wagenpark met behoud van hoogwaardige diepvriescapaciteit; decentralisatie van het netwerk waarbij we overige hubs aansluiten op ons netwerk; en een verregaand ICT-platform waarbij we de klant steeds kunnen voorzien van actuele informatie over de zending, ongeacht waar die zending zich in de keten bevind. 

Via het distributienetwerk van I&L Logistiek met landelijke dekking zorgen wij voor duurzame, co2-neutrale leveringen in de binnensteden.  

Interesse in de mogelijkheden als opdrachtgever of hub-partner?

Neem contact met ons op

Starten met diepvrieslogistiek? Lees hier meer!

© I & L Logistiek - Elke opdracht is bijzonder. Volledige ontzorging van aanvraag tot factuur.