Bijzondere logistiek

Voor ons is elke opdracht bijzonder. En omdat bijzonder bij ons de norm is, hebben we voor elk transport de juiste oplossing.

95% van de opdrachten die bij ons terechtkomen zijn temperatuur-kritisch. Daarvan valt ongeveer de helft binnen de reguliere distributie-temperaturen van +4 en -18 graden celcius. De andere helft is extra kritisch en moet soms nog veel kouder vervoerd worden, bijvoorbeeld op -30 graden celcius. Of verwarmd, tussen de +15 en +25 graden of een specifieke temperatuur daar tussenin. Bijzondere temperaturen zijn bij ons de norm.

Daarnaast zijn 80% van de opdrachten tijd-kritisch. Dat betekent dat de klant voorkeurstijden heeft, tijdsblokken toepast of specifieke levertijden hanteert. Soms is de ready-time, het moment dat de producten klaarstaan voor verzending, al bekend en maakt het niet zoveel uit wanneer de producten bij de eindgebruiker terechtkomen. Maar steeds vaker is het moment van pick-up en afleveren vastgesteld op een exact moment. Wij borgen dat onze bezorgers op het juiste moment op de juiste plek zijn. 

Ons volledige wagenpark is uitgevoerd in koel/vries/verwarmd-variant zodat we letterlijk alle kanten op kunnen. Wel zo efficiƫnt.

Ook is 40% van de zendingen extra kwetsbaar en breekbaar. Dat betekent bijvoorbeeld dat het product snel beschadigd kan raken, denk bijvoorbeeld aan gebak dat waardeloos wordt als de verpakking de topping raakt. Of aan testmonsters van een laboratorium die per se rechtop vervoerd moeten worden zodat vloeistoffen niet schiften tijdens transport. Allemaal zaken die bij ons in goede handen zijn. Daarnaast houdt het na de levering niet op. 60% van de zendingen heeft extra handelingen na levering, bijvoorbeeld het plaatsen tot in de koelkast of het omruilen van producten. Van A naar B rijden kan iedere vervoerder, maar wij gaan verder. 

In een digitale wereld is het contact tussen klant en leverancier steeds minder tastbaar. Het enige fysieke contactmoment is die bij aflevering door onze bezorger. Onze bezorgers dragen allemaal herkenbare, representatieve bedrijfskleding en zijn in staat een glimlach op het gezicht van uw klant te bezorgen. Ze leveren niet alleen uw producten af, maar vertegenwoordigen uw merk. 

Onze chauffeurs leveren niet alleen uw producten af,
maar vertegenwoordigen uw merk.

Hoewel we al onze klanten zoveel mogelijk willen ontzorgen, maakt slechts 45% gebruik van al onze mogelijkheden. Met een unieke combinatie van ad-hoc koeriersdiensten, fijnmazige en duurzame stadsdistributie en zelfs mogelijkheden tot het vervoer per trailer hebben we alle oplossingen in huis. Door middel van klant-specifieke portalen zorgen we ervoor dat u uw opdrachten eenvoudig boekt. Met slimme koppelingen kan order-acceptatie zelfs geheel automatisch verlopen. We geloven in slimme IT die voor u en voor ons werkt. Hiermee kan iedereen zich richten op zijn core-business en borgen wij een perfecte uitvoering van uw logistiek. 

Welkom bij I&L Logistiek. Uw logistieke servicedesk. Hoe kunnen we u ontzorgen?

Neem direct contact op

© I & L Logistiek - Elke opdracht is bijzonder. Volledige ontzorging van aanvraag tot factuur.