Certificering:PayChecked voor CAO 2024

21/3/2024

PayChecked in Transport is een keurmerk waarmee transportondernemers aantonen dat zij hun werknemers betalen zoals is afgesproken in de cao en dat hun personeels- en loonadministratie op orde is.

Per 22-11-2021 is I&L Logistiek al in het bezit van het PayChecked keurmerk. In 2024 is de certificering opnieuw met succes verlengd.

Het ‘PayChecked in Transport-keurmerk’ is een initiatief van Transport en Logistiek Nederland (TLN) en evofenedex. Hét branchekeurmerk dat het risico op ketenaansprakelijkheid verkleint met betrekking tot Wet Aanpak Schijnconstructies (WAS).

Paychecked in Transport is een initiatief dat gericht is op het verbeteren van de arbeidsomstandigheden en het verhogen van de professionaliteit binnen de transport- en logistieke sector, waaronder de sector van I&L (Inbound & Outbound) Logistiek. Het doel van Paychecked in Transport is om een eerlijke en transparante werkomgeving te creëren voor alle betrokkenen, met name voor vrachtwagenchauffeurs en logistiek personeel.

Een van de belangrijkste aspecten van Paychecked in Transport is het stimuleren van fatsoenlijke arbeidsvoorwaarden en het tegengaan van oneerlijke concurrentie en uitbuiting in de sector. Dit wordt bereikt door het promoten van gecertificeerde transportbedrijven die voldoen aan strenge eisen op het gebied van onder andere loon, werkomstandigheden en veiligheid.

Met het keurmerk tonen opdrachtgevers en opdrachtnemers in transport aan dat zij correcte betaling van chauffeurs (volgens CAO) hoog in het vaandel hebben staan en verkleinen zij tevens het risico op ketenaansprakelijkheid die voortkomt uit de Wet Aanpak Schijnconstructies (WAS)”. Zakendoen met een keurmerk houdende transportonderneming voorkomt dat een opdrachtgever zelf onderzoek moet uitvoeren in/naar de administratie van de transportonderneming. Dat I&L Logistiek het PayChedked keurmerk heeft is uniek in haar branche.

Bekijk hier het certificaat.

© I & L Logistiek - Elke opdracht is bijzonder. Volledige ontzorging van aanvraag tot factuur.