Schadepreventie

09/03/2018

I&L Logistiek voert een actief schadepreventie-beleid. Door actieve betrokkenheid van chauffeurs te krijgen inzake schade-preventiebeleid, ontstaat er een open en transparante cultuur waarbij men open en toegankelijk kan spreken over het voorkomen van schade en het verhogen van de veiligheid. Chauffeurs leren hierbij het meeste van elkaar. Het doel van de toepassing is om chauffeurs nog beter te wijzen op hun verantwoordelijkheid en hen dagelijks op het hart te drukken dat er wel degelijks risico's horen bij het elke dag op de weg zitten. Een ongeval zit in een klein hoekje.

I&L Logistiek heeft daarom een schadepreventie-straat geopend. De straat, die gesitueerd is op het eigen terrein in Tilburg, is voorzien van een acht-tal camera's voorzien van kentekenregistratie. Daarmee worden alle voertuigen dagelijks, voor en na de rit, 360 graden op de foto gezet. Door deze beelden te organiseren in een geavanceerde software-oplossing ontstaat er een uitgebreide beeldbank van het wagenpark die dagelijks wordt ververst. Daarmee is 100% schadecontrole een feit.

De schadepreventie-straat is een aanvulling op andere schadepreventie-maatregelen die I&L Logistiek getroffen heeft. Medio 2017 werden bijvoorbeeld alle voertuigen voorzien van Webfleet Solutions, waarbij de door hen genoemde toepassing OptiDrive op een zevental onderdelen het rijgedrag van chauffeurs monitort, analyseert en statistisch in beeld brengt. Deze statistiek is een objectieve basis voor het bonusbeleid, waarbij chauffeurs die schadevrij op pad gaan profiteren.

Het actieve schadepreventie-beleid leidt er al jarenlang toe dat de schadelast binnen de organisatie minimaal blijft.

© I & L Logistiek - Elke opdracht is bijzonder. Volledige ontzorging van aanvraag tot factuur.