Nieuwe E-Vito

27/1/2023

Een belangrijke stap is gezet in het elektrificeren van het wagenpark: de 100% elektrische E-Vito van Mercedes-Benz, uitgerust met een 100% elektrisch aangedreven koel-vries-installatie van Carrosserie Fabriek Harderwijk. Het voertuig zal veelal worden ingezet voor fijnmazige distributie. 

Met een combinatie van diensten, waaronder ad-hoc koeriersdiensten en fijnmazige distributie, zit de grootste duurzaamheidsslag nog steeds in het Beter Benutten van vervoersmiddelen en goederenstromen. Daardoor zijn er minder kilometers nodig voor elke zending en realiseert I&L Logistiek daadwerkelijke CO2- en kostenbesparingen. Planners voeren de dialoog met de opdrachtgevers over de nut en noodzaak van ad-hoc transport en zijn daardoor in staat om transport beter, goedkoper en duurzamer uit te voeren. 

De aanschaf van de E-Vito is niet de eerste voorbereiding op weg naar de transitie van 2030. I&L Logistiek investeert al sinds 2018 al in 100% elektrisch aangedreven koel-vriesinstallaties. Die kunnen op termijn, met een kleine technische aanpassing, ook door accu's of alternatieve brandstoffen worden aangedreven. Later dit jaar wordt een groot deel van de huidige bestelbusvloot vervangen door lichte bestelbussen met een aerodynamische opbouw-bak, waardoor het op termijn eenvoudig wordt om de chassis te vervangen door een elektrische variant zonder het hele voertuig versneld te moeten afschrijven. Daarbij staat steeds de zoektocht naar de juiste actieradius voor de bijzondere inzet centraal. 

Ongeacht de brandstofsoort van het voertuig kunnen we trots stellen dat we ALTIJD op positieve energie naar onze opdrachtgevers rijden! 

© I & L Logistiek - Elke opdracht is bijzonder. Volledige ontzorging van aanvraag tot factuur.